Expositie Stil Feest in Persings Kerkje

Save the date: 30 en 31 maart

Stil Feest, Expositie Persings Kerkje

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur exposeert Dorien van den Tol in het Kerkje van Persingen. Het is voor de tweede keer dat ze daar haar werk toont. Het thema is Stil Feest.

De schilderijen van Dorien vormen samen een eigen wereld, waarin realiteit, dromen en fantasie samensmelten. Er ontstaat een soort van vervreemde werkelijkheid, een dromerige wereld. Het doet denken aan vervlogen tijden, waar de feestgangers zojuist van het toneel lijken te zijn afgestapt om vervolgens te zijn vastgelegd op het schildersdoek. Zo ontstaat er een nieuw theater waar de toeschouwer verder kan fantaseren. De schilderijen zijn veelal uitbundig van kleur, maar de hoofdrolspelers bevinden zich in hun eigen, soms melancholische wereld. Ze zijn in gedachten verzonken. De tegenstelling van die eigen, verstilde wereld in een weldaad van kleur maakt het voor Van den Tol spannend en een feest om te schilderen.

Woord- en textielkunstenaar Lieke van Rooijen is een welkome aanvulling op de expositie. Lieke schrijft gedichten en liederen en begeleidt zichzelf op piano.

Vergankelijkheid, sporen uit het verleden, het verlangen dat de toekomst brengt, zijn thema’s die haar inspireren in haar werk. Daarnaast houdt zij van kleur. De manier waarop kleuren zich tot elkaar verhouden, de emotie die zij teweegbrengen als ze elkaar ontmoeten. Voor deze expositie raakte zij verstrikt in hoepels, stroken en strofen. Een levendig gewaad lonkt naar uw woorden om haar sleep te dragen.

Meer informatie over Lieke van Rooijen, vindt u op  www.atelierpapoe.nl

Voel je welkom….  en komt dat zien!

Adres: Persingensestraat 7, 6575 JA in Persingen